Over ons

Randy Naessens

Randy Naessens [striptekenaar, grafisch vormgever] begon zelf al met tekenen op de leeftijd van 4 jaar. Zijn eerste tekeningen waren niet veel verschillend van de kunstwerkjes van een gemiddeld vierjarig kind.

Tekenen werd een echte passie voor hem en gedurende zijn hele kindertijd bleef hij zijn tekentalent verder oefenen en verbeteren. Op zijn twaalf jaar creëerde hij dan niet alleen al een eerste volledig stripverhaal, maar hij bracht dit zelfs ook uit.

Ook op school probeerde hij die passie zoveel mogelijk te volgen en in het secundair koos hij voor de studierichting bouwkundig tekenen. Later werd daar aan de hogeschool Higro in Gent grafische vormgeving aan toegevoegd en startte hij een succesvolle carriere in de grafische sector.

Toen op een dag zijn vroegere middelbare school hem vroeg om een workshop over tekenen te komen geven, groeide het idee om zijn passie voor tekenen verder te delen en meer kinderen te helpen om hun tekentalent te ontwikkelen. Deze workshops worden nu al enkele jaren gegeven aan groepen van kinderen en jongeren.

Anno 2019 wil Randy toch nog meer kinderen bereiken en ze de kans geven om te leren tekenen. Zo is het idee ontstaan om online tekenlessen te maken en op een leuke manier tekenen toegankelijk te maken voor iedereen.

 

Jouri NaessensJouri Naessens [webdeveloper] was reeds als kleine peuter gebeten door alles wat met technologie te maken had. Hij haalde, tot frustraties van zijn ouders, de radio, de cassettespeler of de kruimeldief vh gezin uiteen om te kijken hoe alles in elkaar zat om ze dan daarna, al dan niet werkend :p, terug in elkaar te steken. In het middelbaar volgde hij Industriële wetenschappen met opties Elektriciteit/Elektronica.

Toen de studierichting Mutimedia en Communicatie Technologie opstartte in Kortrijk, was de keuze vlug gemaakt om deze te gaan volgen. Na het afstuderen deed Jouri zijn eerste ervaringen op als programmeur in een databasepublishing bedrijf te Brugge, waar hij zich hierna klaarstoomde voor de freelance markt. Ondertussen heeft hij al mogen samenwerken met bedrijven als uitgeverij Lannoo, stad Gent, Jetair/Tui en werkt op dit moment bij VRT.

Anno 2019 is Jouri ook bezig met zijn eigen webprojecten en wou met striptrekenen een online platform creëeren die kinderen toelaat om terug analoog educatief bezig te zijn, zonder de constante digitale input. En wat is er leuker om dit samen te kunnen doen met zn broer!